These muffins were yesterday for our "tea-time" but almost none of theme did not survived till piping... I got only one for a model to my pictures :) And so I invoite for coffe muffin with whipped cream. Bon apetit!
Składniki:
110g mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
110g cukru
3 jajka
110g masła
0,5 szklanki (ok 100ml) zaparzonej kawy
1. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 st C i umieść 12 papilotek w formie na muffinki.
2. Masło utrzyj z cukrem na gładką masę. Następnie dodawaj po trochu mąkę z proszkiem, jajka i kawę. Miksuj aż wszystkie składniki dobrze się połączą.
3. Przełóż ciasto łyżką do papilotek i piecz muffinki ok. 20 minut, aż dobrze urosną i zrobią się sprężyste.
4. Wyjmij formę z piekarnika i odczekaj 5 minut, następnie wyłóż muffinki z formy i pozostaw do ostygnięcia.
5. Udekoruj bitą śmietaną lub według własnego uznania
Powiem jednym zdaniem: muffinki były OBŁĘDNE!!! I naprawdę pyszne z bitą śmietaną.
Mam nadzieję, że Wam również będą smakowały.
Pozdrawiam
Queen M
O matko z corka, jakie Ty precjoza sliczne pieczesz!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam cieplo:)
Robisz mi smaka z samego rana a zostawianie komentarzy masz bardzo utrudnione przez weryfikację obrazkową więc zlikwiduj ją proszę, bo co mniej cierpliwsi mogą tego nie wytrzymać :)
OdpowiedzUsuń