sobota, 28 września 2013

Słodkości w wersji klasycznej / Classic version of Sweets

Udało mi się :) !!! Upiekłam muffinki! He he, ale nie to jest moim sukcesem... Udało mi się je sfotografować zanim zostały zjedzone :) :) Dziś przedstawiam Muffinki w wersji klasycznej - szybkie i pyyyyszne! 

I did it! I baked some muffins :) But actually this - it is not my succes... I take a pictures befor they have been eaten :) Today I intoduce you Muffins in classic version - fast to bake and really taaaaasty !



Składniki / Ingridients: (12 babeczek)

2 jajka (eggs)
110g mąki (flour)
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (1/2 tea spoon of baking powder)
szczypta soli (sprinkling of salt)
110g masła (butter)
110g cukru (sugar)

Krok po kroku / Step by step:
Rozpuść masło na patelni (Najlepiej trochę wcześniej, tak by miało temperaturę pokojową). Wymieszaj wszystkie suche składniki. Następnie dodaj masło i jajka. Miksuj, aż do uzyskania gładkiej masy. Wylej ciasto do foremek i piecz ok. 20 minut w temperaturze 180 st. C. Voila!

Melt the butter. Combine flour, powder and salt. Add the butter and eggs. Mix till you'll have soft butter. Bake around 20 minutes with 180 st. C.

Bon Apetit!

Queen M 

2 komentarze:

  1. Też mam czasem podobny problem z fotografowaniem moich potraw i słodkosci:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ale z drugiej strony to najlepszy komplement dla gospodyni :-)

      Usuń